Karlslok!!

1

Jag har den stora förmånen att fått lära känna en underbar och inspirerande kvinna som heter Elisabet Ek. Hon är civilingenjör från I-linjen, LiTH, med bakgrund som säljare och VD inom tele/CAD/IT-branschen. Elisabet har skrivit en mycket underhållande bok som heter Karlslok.

2

Boken handlar om hennes egna erfarenheter i affärsvärlden och av chefskap i en mansdominerad värld. Hon betonar i boken vikten av ett rakryggat ledarskap, hon beskriver även olika personligheter som egoboy, ja-sägare, struts och företeelser som orrspel mm…..

3

Jag kan varm rekommendera er alla som är intresserade av chefskapet och dess olika karaktärer att läsa denna bok som beskriver detta på ett humoristiskt sätt. Om ni är intresserade av boken så kan ni höra av er till mig, så kan jag hjälpa er med detta :-)

000Exempel från boken:

En chef under min tid som
CAD-säljare (Computer Aided Design). Hans ledarskap
bestod främst i att mer eller mindre varje dag stå och klia
sin rygg mot dörrposten till mitt kontorsrum och fråga:

- Harru sålt nåt?

Att hans ofta förekommande orrspel med både kun-
der, leverantörer och samarbetspartners förstörde många
affärsmöjligheter tycktes inte bekymra honom.

000

Åsa

About Åsa

ÅSAS MODEBLOGG En riktig Fashionista från topp till tå, som älskar allt som staden New York har att erbjuda och vars största modeikon såklart är Sarah Jessica Parker. Jag kommer att blogga om dagliga händelser från vad som händer i vår butik och allt som rör dagens mode.
This entry was posted in Blandat, Litteratur. Bookmark the permalink.

2 Responses to Karlslok!!

 1. Elisabet says:

  Hej Åsa,

  Jag tackar för detta,

  Jag har några exemplar kvar som jag kan ta ner till butiken ifall det är någon som är intresserad :-)
  för 50:-.

  Boken skrev jag 2002 men är fortfarande aktuell.

  Jag jobbar dock inte längre med mitt företag DEJ Business Channel AB utan sedan 2004 som Regionschef för Norden & Baltikum på Zebra Technologies.

  MVH
  Elisabet

  • Åsa Åsa says:

   Ja, det va så lite…. Din bok är ju riktigt bra och är fortfarande aktuell -Kommer ihåg med glädje när du var hos oss i butiken och föreläste för drygt 2 år sedan :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>